ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Rent A Car Antalya

Araba Kiralamaya Dair Bilgiler

Araba kiralama işi birçok ülkede Rent a Car adı ile yapılmaktadır. Yurdumuzda araba kiralama işi 2010 yılında önemli derecede artış göstermiştir. Daha sonraki yıllarda hızlı bir şekilde artışına devam etmiştir. Genel olarak araba kiralama işleri turistik yerlerde ve nüfusun kalabalık olduğu yerlerde büyük ölçüde tercih edilmektedir. Havaalanlarında yurdumuza gelen turistler tarafından araç kiralanmaktadır. Araba kiralama kısa ve uzun süreli bir aracın kullanım haklarını satın alma olmadan belirli bir ücret karşılığında sahip olmaya araba kiralamak adı verilmektedir. Araba kiralama işleri uzun ve kısa dönem olarak iki kısımda incelenir. Araç kiralama ihtiyaca göre değişmektedir. Günlük ya da haftalık araba kiralama işi acil işlerde veya turistik geziler için olmaktadır. Günlük araba kiralama işi genel olarak havaalanlarında veya otobüs terminallerinde olmaktadır. Şehir ve ülke dışı seyahat yapan kişilerin tercih ettikleri bir sistemdir.

 

Diğer yandan internet üzerinden veya şehir içerisinde de araba kiralama yapan ofislerden kiralama işi yapılmaktadır. Uzun dönem araç kiralama yöntemi de bulunmaktadır. Uzun dönem araç kiralama işine büyük firmalar ekonomik nedenlerden dolayı tercih yapmaktadırlar. Birçok firma araç kiralama hizmeti sunmaktadır. Araç kiralama işi satın almadan daha karlı olmaktadır. Büyük şirketlerde araba yenileme ve araç kullanımı göz önüne alınırsa araba kiralama daha avantajlı bir duruma  gelmektedir.  Büyük firmalar araç satın almak yerine araç kiralama yöntemine gitmektedirler.

 

Araç Kiralamak İçin Neler Olmalıdır?

Araç kiralamak için ehliyetinizin olması gerekir. Araç kiralama ücretini ödedikten sonra araç kiralama sözleşmesi yapmanız gerekir. Aracı teslim aldıktan sonra yapmış olduğunuz sözleşmeyi yasallaştırmanız gerekir. Araç sözleşmesin de bulunan maddeler bazı firmalarda değişik olmaktadır. Buna çok dikkat etmek gerekir. Araç kiralama sözleşmesinde aracın kiralandığı tarih, saat, kira ücreti ve aracın teslim edileceği tarih yazılmış olmalıdır. Dikkat edilmesi gereken diğer konu aracın tesliminde gecikme olursa ödenecek olan ücret bedelidir. Genel olarak ücret günlük olarak ele alınmaktadır. Aracı kiralayan kişinin aracın yakıtı ile sorumlu olmaktadır. Aracın deposunu nasıl almış iseniz teslimini de o şekil yapmanız gerekir. Kiralama ücretine yakıt ücreti dâhil değildir. Araç kiralama işini tanınmış veya büyük firmalardan yapılması daha uygun olur.

 

Araçların kaskolu olması önemlidir. Kasko herhangi bir kaza sonucunda hasarın karşılanması anlamına gelir. Türkiye'de kiralanmış olan araçlar yurt dışına çıkarılamaz. Yapılmış olan sigorta yurt dışında geçerli değildir. Aynı gün içerisinde yapmış olduğunuz kiralamayı iptal ettirmiş olursanız herhangi bir ücret alınmaz. Araç kiralama fiyatları çok farklı olmaktadır. Kira fiyatları firmalara göre değişmektedir. Kiralanacak araç erken kiralanırsa uygun fiyat yapılmaktadır. Kira fiyatları 4 dönem üzerinden yapılmaktadır. Bu dört dönem şu şekildedir. İlkbahar, yaz, sonbahar ve kış dönemi olarak ücretlendirme yapılmaktadır. Yurdumuzda birçok firma araç kiralama filosu ile hizmet vermektedir. Son model ve konforlu araçlar ile kiralama işleri yapılmaktadır.

 

Araba Kiralamada Sözleşme

Araba kiralayacağınız zaman yapılacak olan sözleşmeyi çok dikkatli okumanız gerekir. Araç filolarında bulunan araçlar genel olarak 2 veya 3 yaşlarında olmaktadır. Araçların son model konforlu olması araç sürücülerinin rahat bir şekilde seyahat etmeleri sağlanır. Araba kiralama Avrupa'da uzun yıllardan beri popüler bir hale gelmiştir. Günümüzde Türkiye'de de araba kiralama işi oldukça fazla rağbet görmektedir. Yapılmış olan bu hizmet araba kiralayanlar ve araba kiralama işi yapan kişiler açısından da önemli olmaktadır. Araç kiraya veren kişiler bu işten büyük paralar kazanmaktadır. Araç kiralayan kişilerde araba satın almak yerine bu yönteme başvurmaktadırlar. Yurdumuzda araba kiralayan kişiler ve kurumlar oldukça fazladır. Düğünlerde nişanlarda araba kiralama işi önemli ölçüde fazla olmaktadır. Büyük firmalar araba kiralama işini altı aylık veya yıllık olarak yapmaktadırlar. Araç satın almak yerine araç kiralamak daha karlı olmaktadır. Özellikle bayram tatilleri ve düğün dönemi araba kiralama yönünden çok fazla yoğun olmaktadır. Uzun dönem araç kiralama yöntemi kısa dönem araç kiralama yöntemine göre daha kazançlı olmaktadır. Uzun dönem araç kiralamada Fiat farkı görülmektedir. Binmek için arzuladığınız bir arabayı alamadığınız zaman kiralama yöntemine giderek bu arabaya binmiş olursunuz. Kiralamış olduğunuz arabayı teslim alırken iyi kontrol etmek gerekir.

 

top
whatsapp