ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Oto Kiralama Antalya

Araba Kiralama

Araba kiralama dünyada olduğu gibi yurdumuzda da popüler bir hale gelmiştir. Kişiler araç satın almak yerine araba kiralama yoluna gitmektedirler. Araba satın almak hem pahalı hem de masrafları olduğu için kiralamayı tercih etmektedirler. Araba satın alma maliyetleri çok fazla olduğu için kiralama işi daha karlıdır. Araba kiralama zamanla ülkemizde büyük bir aşama kaydetmiştir. Araba kiralama turistik yerlerde, nüfusun kalabalık olduğu alanlarda, (havaalanlarında tren ve otogarlarda) ve sanayi bölgelerinde etkindir. Araba kiralama saatlik, günlük, haftalık, aylık ve yıllık yapılır. Havaalanlarına gelen misafirlerin çoğu pratik ve kolay olmasından dolayı oto kiralamayı tercih ederler. Ülkemizde birçok araç kiralama firmaları bulunmakta ve bunlar Rent a Car adı ile faaliyet göstermektedirler.

 

Araba Kiralamada Başvuruda İstenilenler

Araba kiralama yapacak kişiler kiralama işi yapan firmalara başvuru yaparak araçlarını kiralayabilir. Araba kiralama yurdumuzda aracını kiraya veren ve aracı kiralayan kişiler tarafından yapılmaktadır. Bu işi yapanlar açısından büyük yararları bulunmaktadır. Araba kiralama ofisi açmak için en az 80 metrekare bir yerin olması gerekir. Araç  filonuzda en az yirmi araç bulunması gerekir. Araba kiralama işi oldukça kazançlı ve zor bir iştir. Kiralayanın ve kiracının yönünden büyük ölçüde karşılıklı faydaları mevcuttur. Araç kiralamak için önemli olan maddelerin başında ehliyet ve kimlik olması gerekir. Yurt içinde kiralanan araçlar yurt dışına çıkarılamaz. Kiracı ile kiralayan arasında yapılan sözleşme yurt dışında geçerli değildir. Araba kiralama esnasında yapılan sözleşmeler yasal olmalıdır. Yapılan sözleşme içerisinde aracın markası, aracın kiralandığı tarih, saat ve geri getireceği tarih yazılmaktadır. Online olarak internet üzerinden rezervasyonla da  araba kiralama işi yapılmaktadır. Araba kiralama esnasında sözleşmenin yapılması zorunludur. Kiralama işleri uzun dönem ve kısa dönem olmak üzere iki Kısma ayrılmaktadır.

 

Firmalara Araba Kiralama

Firmalar genel olarak uzun dönem araç kiralama yoluna gitmektedirler. Uzun dönem araç kiralama 6 aydan başlayarak 48 aya kadar çıkmaktadır.Kısa dönem araç kiralama işlerini genelde bireysel kişiler yapmaktadır. Organizasyon, düğün, nişan gibi önemli günlerde araba kiralama kısa dönemdir. Günümüzde birçok firma araçlarını yenileme zamanında araç kiralama yöntemini seçmektedirler. Bu yöntem onlar için daha avantajlı bir hal olmuştur. Uzun dönem ve kısa dönem araç kiralamalarda fiyat farkı vardır. Uzun dönem araç kiralamada fiyatlar biraz daha uygundur. Türkiye'de araç kiralama sık başvurulan bir yöntem haline gelmiştir. Yurdumuzda birçok araç kiralama firmaları bulunmakta ve her gün bir yenisi açılmaktadır. Araba kiralama işi yapan firmalar filosunda bulundurmuş olduğu araçlar genel olarak 2 veya 3 yaşları arasındadır. Araçların model yılı, bakımı ve temizliği gözönüne alınmalıdır. Araç kiralama fiyatları kiralama firmaları arasında farklılık gösterebilir. Araba kiralama fiyatları 4 Kısımda belirlenir. İlkbahar, yaz, sonbahar, kış olarak fiyat belirlemesi yapılmaktadır. Fiyatlar genel olarak yaz aylarında artış göstermektedir.  Yaz aylarında tatil sezonu olduğu için talebin artmasından dolayı araba kiralama fiyatları artış gösterir. Talia Rent A Car'dan Kiralamış olduğunuz araçlar konforlu, bakımlı, temiz ve kalitelidir.

 

Araba Kiralama İşleminde Sorumlu Olduğunuz Durumlar

Son yıllarda Araba kiralama turistik geziler için tercih edilmektedir. Aracı kiralayan aracın yakıtından sorumludur. Araç kira ücretleri araç tesliminde alınmaktadır. Kira sözleşmesi yapılmadan hiçbir zaman araç kiralanmaz. Kiralayacağınız aracı kiralamadan önce kontrol etmeniz gerekir. Araçların sigortalı ve kaskolu olmasına dikkat etmek gerekir. Araç kiralayacağınız zaman ehliyetiniz, kimliğiniz veya pasaportunuz yanınızda bulunması gerekir. 21 yaşından gün almış olması ve en az 2 yıllık ehliyetinin olması şarttır. En az kiralama süresi 24 saattir. Aracın başka ofiste iadesi durumunda kira süresine bakılmadan tek yön ücreti alınmaktadır. Ödeme şekilleri kredi kartı, havale veya kira günü elden yapılabilir. Araç tesliminde 3 saat ve üstü geç kalması durumunda 1 günlük ücret talep edilir. Trafik cezaları araç kullanan kişiye aittir. Araba kiralamak hem kişiler hem de kurumlar için ihtiyaç haline gelmiştir. Gün geçtikçe artış göstermektedir. Kent merkezinde araç kiralama şirketleri bir hayli yoğundur. Araç kiralama hizmetlerinin içinde bebek koltuğu ve navigasyon gibi ek hizmetler de bulunur. Turizm faaliyetlerinin hız kazandığı yerlerde sezona bağlı olarak araç kiralama hizmetleri yoğun bir tempo göstermektedir. 

 

 

 

 

top
whatsapp